Doorgaan naar content

Cookies ūüć™

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

SSC ONS

Hanna

Coördinator contractmanagement

Maak kennis met Hanna!

Hanna (42) woont in Zwolle met haar vriend en hun twee kinderen van 9 en 11 jaar. Ze werkt nu ruim zeven jaar bij Ons binnen het team Inkoop & Contractmanagement. Ze begon als contractmanagementadviseur en werkt nu zo’n drie jaar als coördinator contractmanagement en support team.  

Hanna heeft facilitair management gestudeerd. Vanuit haar kennis en ervaring is ze uiteindelijk doorgegroeid naar de functie van contractmanager van grote facilitaire contracten. In het verleden heeft ze veel in commerci√ęle functies gewerkt. En nu dus alweer ruim zeven jaar bij Ons. Samen met onze partners kijkt ze hoe we contractmanagement een plek kunnen geven in organisaties. Ze is betrokken geweest bij de doorontwikkeling van contractbeheer, zowel binnen onze organisatie als bij onze partners. De afgelopen jaren zijn we ontzettend gegroeid binnen contractmanagement en contractbeheer. Toen Hanna startte was er √©√©n contractmanager, nu zijn het er tien en hebben we vijf contractbeheerders in ons team.¬†¬†

Doorontwikkeling contractmanagement 

‚ÄėDe afgelopen jaren zijn onze partners zich er steeds meer van bewust geworden dat contractmanagement en contractbeheer essentieel is voor een goed contract. Het is heel belangrijk om na het doorlopen van een goede aanbesteding het contractmanagement en contractbeheer van het contract te borgen in de organisatie. Dit geldt voor Ons √©n onze partners. Als je dit goed borgt dan heb je inzicht, grip op kosten en kwaliteit en ben je meer compliant aan wet- en regelgeving. Op die manier kun je bijvoorbeeld ook eenvoudig inzicht verschaffen aan de accountant of interne controle‚Äô, vertelt Hanna.¬†

Wat doe je precies bij Ons? 

Van origine ben ik contractmanager. In mijn werk bij Ons ben ik bezig met het organiseren en ondersteunen van contractmanagement/-beheer en het support team. Daarnaast horen het coördineren van nieuwe dienstverlening, capaciteit en processen bij mijn taken. Dit doe ik bij ons intern en bij onze partnerorganisaties. Daarnaast ben ik zelf contractmanager voor contracten in de categorie Inhuur. Denk hierbij aan de contracten voor mensen die hier tijdelijk in dienst komen (uitzenden/payroll/DAS). Ik doe dat voor Ons en voor de Talentenregio (16 deelnemende gemeenten). Dat maakt het werk zo leuk en afwisselend. Mooi dat we dat voor de hele regio mogen doen! 

Hoe ziet je werkdag eruit? 

Mijn werkdag bestaat voor een groot deel uit overleggen. Ik heb veel afstemming met de mensen die ik functioneel aanstuur. We hebben het dan over werkvoorraad, waar ze tegen aan lopen en of er hulpvragen zijn. Ook heb ik veel gesprekken met leveranciers over de contracten die ik manage. Denk hierbij aan evaluatiegesprekken. Daarnaast doe ik ook nog een aantal projecten. Zoals het oprichten van de inhuurdesk, het updaten van de Producten en Dienstencatalogus en het inrichten van het Purchase to Pay proces binnen onze eigen organisatie. Leuk om de afwisseling te hebben tussen de coördinatietaken en projecten die ik zelf kan oppakken.  

Wat is het leukste project wat je tot nu toe hebt gedaan? 

Het opzetten van onze eigen e-learning vond ik superleuk! Collega’s en partners kunnen zelf aan de slag kunnen met inkoop en contractmanagement. Samen met twee collega’s en onze leverancier hebben we deze e-learning opgezet. Dit ging van het bedenken en uitschrijven van het script, tot het daadwerkelijk voor de camera staan. Dat was echt werken buiten onze comfortzone. Ik vond het superleuk en ben trots op het eindresultaat!  

Wat vind je het leukste aan je werk?

 De afwisseling en vrijheid. Dat we binnen Ons de mogelijkheden krijgen om ook andere dingen te doen. Concreet betekent dat: op basis van wat je kan, nieuwe kansen en mogelijkheden aanpakken.  

Heb je zelf nog uitdagingen en kansen? 

De laatste tijd ben ik steeds meer bezig met processen in kaart brengen en dat uit te werken. Ik vind procesmanagement een leuk onderwerp om mij verder in te verdiepen en ontwikkelen.