Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

SSC ONS

Jason

Programmasecretaris

Jason (31 jaar) is programmasecretaris bij Ons. Een functie die is gecreëerd door het bestuur in het kader van het programma ‘Samen meer continuïteit en kwaliteit’. Hij werkt nu bijna een jaar bij Ons en gaat elke dag met veel plezier naar zijn werk.

Maak kennis met Jason!

Jason heeft geschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Daarna is hij een aantal jaren werkzaam geweest in de journalistiek. Later maakte hij de overstap naar de overheid. Bij de provincie Gelderland werkte hij op het gebied van informatiemanagement. En toen kwam de mooie functie bij Ons voorbij. ‘Dit sprak mij direct aan omdat ik iets met Bedrijfsvoering wilde doen. Ook zocht ik iets in Zwolle (mijn woonplaats). Als programmasecretaris gaat het om samenwerken, waarbij je rekening moet houden met al je stakeholders. Wie is wie, wat zijn de belangen en waarom zijn deze er? Dat leek mij superleuk, vandaar dat ik heb gereageerd op de functie.’, vertelt Jason.

In mijn vrije tijd zit ik graag op de racefiets. En houd ik van literatuur.

Hoe ziet je dag eruit?

In de functie van programmasecretaris ben ik continu op pad. Dus geen dag is hetzelfde voor mij. Dat maakt het uitdagend en divers. Ik spreek heel veel mensen. Partners, bestuurders en collega’s. En ik krijg de kans om bij allerlei managementtafels aan te schuiven. Dat is voor mij ontzettend leerzaam. Daarnaast vind ik het erg leuk om met mensen en organisaties bezig te zijn. Om te achterhalen wat het belang van verschillende partijen is. In mijn functie probeer ik de samenwerking met partners verder te verdiepen. Zodat we gezamenlijk de samenwerking zo veel mogelijk benutten en verstevigen.

Verder zorg ik ervoor dat er opvolging komt op openstaande acties zowel intern als voor onze partners. Dus: daad bij het woord voegen. Ook bereid ik alle overleggen met partners voor. Denk hierbij aan: wat staat er op de agenda, past het op de jaaragenda, welke thema’s leven er, etc. Dit doe ik samen met de voorzitter van het overleg. Ik zit bij alle overleggen die we met de partners hebben.

Wat vind je het allerleukste aan je werk?

De afwisseling staat met stipt op nummer 1! In de functie van programmasecretaris werk je over alle domeinen en met alle partners. Daarnaast is onze organisatie continu in beweging en ontwikkeling. Niets staat vast. Dat maakt het uitdagend en leuk. Zo kunnen we bijvoorbeeld nadenken over welke diensten we in de toekomst gaan leveren. Ontdekken waar we goed in zijn en waar we nog kunnen leren. Op basis daarvan kunnen we ook besluiten wat we wel oppakken en wat niet.

Zie je nog kansen en uitdagingen?

Voor de organisatie zie ik kansen in data gedreven werken, hoe we omgaan met sturingsinformatie en welke rol we hierbij kunnen innemen. Dus van een beheerorganisatie naar een data gedreven organisatie. Hoe dat precies gaat is allemaal nog onzeker.

Voor mij persoonlijk zie ik kansen en uitdagingen op het gebied van de samenwerking. In mijn functie krijg ik de kans om managers van strategisch als tactisch niveau aan het werk te zien. Mooi om te onderzoeken wat wel en wat niet werkt. Voor mij persoonlijk is dit erg leerzaam.

Wat maakt werken bij Ons zo leuk voor jou?

Bij Ons staat niets vast, wat we, wanneer met wie gaan doen is nog onzeker. Dat creëert mogelijkheden. Ons is een soort schip dat op allerlei verschillende trajecten vaart, geen pendeldienst of pontje.

Je werkt als programmasecretaris. Een functie die is gecreëerd door het bestuur. Wat voor sfeer heerst er op de afdeling?

Bij welke afdeling ik precies hoor is mij nog niet helemaal duidelijk. Maar voor zover ik daar iets nuttigs over kan zeggen zou ik de sfeer warm en veelzijdig willen noemen. Zakelijk en tegelijk ook betrokken. Je kan iedereen om hulp vragen en de organisatie staat voor je klaar.

Wat voor cultuur heeft Ons?

Toch wel een typische overheidscultuur. Bijna iedereen heeft een verleden bij de overheid. Bedachtzaam maar ook innoverend. Bij Ons heb ik soms een beetje het idee van een archipel, er is veel samenhang maar toch heeft iedereen zijn eigen afgesloten stukje.

Wat zoek je in nieuwe collega’s?

Verjonging, ambitie, data-vaardigheden, soft-skills, ervaring uit private sector, onbezonnenheid en statuur. Mag ik zeggen dat we ook wel relatief veel mannen in dienst hebben? Dus vrouwen, kom maar door met jullie sollicitaties!

Waarom moet je bij Ons komen werken?

1.     Ons biedt veel ontwikkelmogelijkheden.

2.     Je leert de overheid in brede zin (grote gemeenten, kleine gemeenten) op strategisch, tactisch en operationeel niveau kennen.

3.     Je hebt in principe meer dan 4500 collega’s.

4.     Projecten die uiteenlopen van inkoop tot data gedreven werken.

5.     Niks is gegeven en alles is mogelijk.

6.     Je helpt de regio verder.

Waarom ben jij bij Ons gaan werken?

Vanwege de functie, de locatie, het feit dat het een overheidsorganisatie is die het algemeen belang dient en natuurlijk vanwege het vernieuwende karakter van Ons.