Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

SSC ONS

Een dag op de ICT Servicedesk

Servicedeskmedewerker ICT
Een dag op de ICT Servicedesk 

Geen dag is hetzelfde op de Servicedesk. We starten de dag met een dagstart. We bespreken dan met elkaar de punten waar we rekening mee moeten houden. Waar kansen liggen of waar we bijvoorbeeld extra op moeten letten. Dagelijks verdelen we onze taken binnen de servicedesk. Op die manier is voor iedereen duidelijk wat er van je verwacht wordt. Je zit aan de telefoon of je handelt meldingen af. 

De servicedesk is in tweeën gedeeld. Zo heb je een front- en een backoffice. Bij de frontoffice komen de meldingen binnen. Dit gebeurt via de telefoon, e-mail en via meldingen in het Selfserviceportaal (SSP). De frontoffice zorgt voor de prio’s en probeert deze direct af te handelen bij binnenkomst. Denk hierbij aan applicaties die plat liggen, spam of phishing mails. De backoffice houdt zich bezig met de complexere of langdurige (aan)vragen. Zoals complexe vraagstukken over applicaties of de uitgifte van telefoons of laptops. 

Binnen de servicedesk hebben we een mooie splitsing van front- en backoffice medewerkers. We werken in een leuk en jong team. Waarbij we veel variatie in werkzaamheden hebben. Dat maakt het uitdagend en elke dag weer anders. Ook leuk zijn onze vrijdagmiddagborrels. 

Bij de servicedesk merken we ook de krapte op de arbeidsmarkt. Zo werken we nu veel met externen. Dit willen we graag vervangen door eigen nieuwe mensen.  

Projecten 

Ook bij de servicedesk werken we aan verschillende projecten. Zo zijn we vanuit de servicedesk (front- en backoffice) betrokken bij de procesverbetering van instroom- doorstroom en uitstroom bij gemeente Zwolle.  

Het mooie hieraan is dat er verschillende disciplines bij betrokken zijn. Zo werken we samen met HR, functioneel beheer en met de demand- en securitymanager van de gemeente Zwolle. Onze rol hierbij is om te kijken welke procedure bij ons belandt en hoe we dat het meest efficiënt kunnen aanpakken.
We letten daarbij vooral op dat het voor ons werkbaar moet zijn, want wij zijn namelijk de uitvoerende factor hierin. 

De gemeente Zwolle organiseert twee per maand een dag voor nieuwe medewerkers. Dit is ook een project waar we actief bij betrokken zijn. De nieuwe medewerkers van de gemeente Zwolle komen één a twee uur bij ons op kantoor. We geven dan de laptop en telefoon uit. Vanaf dat moment kunnen zij werken. Wij zorgen ervoor dat alles goed werkt en is geïnstalleerd. In de toekomst willen we dit ook voor meerdere partners gaan doen. Dit is vooral een project vanuit de backoffice.  

Een ander project waar we aan werken is de uitrol en ondersteuning van tablets bij raadsleden.
Onze vips. De raadsleden zijn het hart van een organisatie, dus daar besteden we net dat beetje extra aandacht aan. We maken de raadsleden wegwijs met hun iPad en alle applicaties die daarop staan. Vanaf dit jaar krijgen we raadsleden een laptop in plaats van een iPad.  

Waarom werken bij de afdeling ICT van Ons

Het werken bij Ons is zo leuk omdat we alles op het gebied van ICT in huis hebben. Denk hierbij aan software, hardware, netwerk, databeheer, een eigen servicedesk en veel procesmanagers. Alles wat je kan bedenken in een ICT-organisatie, hebben wij zelf in huis. Mooi om hierin te werken en het is ook nog eens super leerzaam. 

Bij ons heb je goede doorgroeimogelijkheden. Vooral op de servicedesk is er veel ruimte voor doorstroom. 

Op de afdeling ICT vind je een vriendschappelijke sfeer. Collega’s kunnen het goed met elkaar vinden. We werken hard, maar er is ook tijd voor lol en grapjes. En de vrijdagmiddag zijn top, om 16 uur zitten we bij elkaar voor een biertje. En daar tref je collega’s van verschillende afdelingen en de teammanager.  

Binnen de gehele organisatie is de sfeer gemoedelijk en informeel. Er worden leuke activiteiten georganiseerd.