Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

SSC ONS

Anna

Juridisch adviseur aanbesteden

Ontmoet Anna, Juridisch adviseur aanbesteden

Anna is 34 jaar en werkt sinds 3 jaar bij Ons als aanbestedingsjurist. Ze studeerde rechten aan de universiteit van Nijmegen en Amsterdam. Daarna heeft ze onder andere gewerkt bij de Rijksoverheid. Na 9 jaar wonen in de Randstad was ze toe aan een rustigere omgeving. “Samen met mijn man en dochter van 2 woon ik nu ik Zwolle. Dichtbij onze familie.”

 
Waarom Ons?
De stap naar Ons was voor mij een bewuste keuze. Ik wilde wel voor de overheid blijven werken, maar niet in de randstad. Ik wil namelijk graag een bijdrage leveren aan maatschappelijke belangen, vooral lokaal.  “Wat is er nou leuker dan over de weg van Zwolle naar Dalfsen rijden en te denken: hier heb ik gewoon aan meegewerkt!”

 Niet alleen op het gebied van wegen, maar ook binnen het sociaal domein heeft Ons een belangrijke rol. Wij helpen onze partners (een aantal gemeenten en provincie Overijssel) om projecten binnen dit domein tot een succes te brengen. Je helpt op deze manier de kwetsbare mensen in onze samenleving.  

Wat ik dan precies doe?
“Ik ben betrokken bij alle aanbestedingsvraagstukken en denk op strategisch niveau mee aan deze aanbestedingen. Verder geven wij inkopers advies en zijn we bij de overeenkomsten betrokken. Denk bijvoorbeeld aan alle contracten die we sluiten.”

 “Als jurist denk ik ook op strategisch niveau mee bij aanbestedingen van onze partners. Zij nemen soms heel vroeg in het proces al contact met me op over een mogelijke aanbesteding. Ik geef ze advies en vertel ze wat juridisch wel en niet mogelijk is. Dit zijn hele diverse vraagstukken!”

 Diversiteit
“Het niveau van de partners is ook heel uiteenlopend. Dat maakt het ook zo leuk. Elke partner benaderen we op een andere manier, omdat ze beschikken over verschillende niveaus. De ene partner heeft al veel meer ervaring met aanbestedingen dan andere. Ze hebben allemaal ook verschillende behoeften en ambities.

Een aantal partners hebben ambities vastgesteld op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Deze ambities moeten meegenomen worden in de aanbestedingen. Dit moet wel kunnen en mogen op juridisch vlak.”

Lokale projecten
In Zwolle heb ik meegewerkt aan het project geclusterde woonvormen. Samen met zorgaanbieders, woningcorporaties, Hart voor Zwolle en de Participatieraad is een unieke manier van samenwerken van start gegaan. “Ik heb gaf juridisch advies over hoe je dit binnen de juridische kaders kan vormgeven.”

Ons Inkoop & Contractmanagement
“Ik zit in een ontzettend leuk en hecht team. In mijn werk heb ik veel vrijheid. Ik bepaal zelf waar en wanneer ik wil werken. De arbeidsvoorwaarden zijn goed! Ik krijg een volledige reiskostenvergoeding, heb veel vakantiedagen en een goed salaris.

Moet ik op tijd naar huis om te zorgen voor mijn dochter? Dan werk ik in de avond nog wat uurtjes door. Dit kan en mag bij Ons. Ik ben zelf vaak 1 keer per week op kantoor.

Verder ben ik blij om onderdeel te zijn van een team. Je kan hierdoor ook meebouwen aan afdeling overstijgende projecten. Ik bouw mee aan de organisatie en hoop deze met mijn expertise een stukje beter te maken!”