Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

SSC ONS

Emma & Emma

Junior Inkoop adviseur en Junior contractmanager

Emma en Emma: heb jij ze al ontmoet?  

Onze nieuwe collega's Emma en Emma! Sinds januari zijn zij onderdeel van Ons I&C. 

Emma Kolk is 25 jaar en gestart als Inkoopadviseur. Emma van Maanen is 24 jaar en gestart als contractmanager. Beide volgen het programma via The New Crew.

The New Crew? 

The New Crew helpt ons met het vinden van nieuwe werknemers in deze krappe arbeidsmarkt. Deze club helpt de jongeren (Generatie Z) in de beginfase van hun loopbaan om de regie te pakken op hun eigen gedrag, zakelijke omgeving en carrière. Ze worden getraind op professionele obstakels in een veilige omgeving. 
Ons New Crew team volgt een jaar lang een ontwikkelingsprogramma. De trainingen die ze krijgen zijn op persoonlijk, professioneel en functie-inhoudelijk gebied, zodat ze over een jaar volop mee kunnen draaien. 

De grote vraag: waarom kozen ze voor Ons? 

Emma heeft hotelmanagement gestudeerd. Haar laatste stage was in het Isala ziekenhuis. Na deze stage wist ze dat ze binnen een overheidsinstelling wilde werken. Maar hoe pak je dit als starter zonder enige ervaring aan? Dan kom je dus bij The New Crew uit! 

Emma is een ontzettend energieke meid. Veel humor en lekker direct. Af en toe even op de rem is haar leerdoel. Ze woont samen met haar vriend in Meppel, is hier geboren en getogen en is echt een familiemens.  

En contractmanagement? 
Interactie met mensen en afwisseling stond hoog op het lijstje van deze Gen-Zers. Van 9 tot 5 achter haar laptop zitten, wordt ze niet gelukkig. En bij contractmanagement ben je natuurlijk veel bij partners. Plannen en vooruitdenken kan ze goed, iets wat mooi van pas komt binnen de functie! 

Naast haar baan bij Ons is Emma van M ook vrijwilliger bij de Leo’s. Een stichting die zich inzet voor de maatschappij. Nationaal en Internationaal! Zij steunen verschillende goede doelen. En binnen deze club heeft iedereen dezelfde visie: de wereld een beetje beter maken:) Dit past ook goed bij de visie van I&C. Duurzaamheid! 

 Wat Emma meebrengt? 
Ik ben extravert en ook direct

"Ik ben extravert en ook direct. Ik ben goed in mensen lezen en relaties opbouwen. Ik ben wel anders dan de rest van de club, maar kan daardoor ook weer iets meebrengen. Ik kan goed het overzicht bewaren en heb natuurlijk al wat werkervaring". 

En dan die andere Emma. Dat is Emma K 

Emma K heeft een hele andere achtergrond. Zij heeft Nederlands gestuurd en een aantal jaar als journalist gewerkt. Sinds haar 15e werkt ze al bij de radio. Dat is haar passie. "Muziek en radio was alles voor me. 

De journalistiek is een harde wereld. Dat heeft me gevormd en geleerd hard te werken. 

Emma is opgegroeid in Haaksbergen, maar vertrok voor haar studie naar Utrecht. Voor haar vorige baan bij de Stentor is ze verhuisd naar Zwolle en daar zit ze nog steeds: "het is zo fijn hier. Gezellig en niet heel groot." 

De, van oorsprong Journaliste dus, was toe aan een nieuwe stap: iets te betekenen voor de maatschappij. Na wat speurwerk kwam ze bij The New Crew terecht. En dit bleek een goede zet! Ze heeft leuke gesprekken gevoerd met The New Crew en kwam toen tot de conclusie dat Inkoopadviseur heel goed bij haar zou passen. 

"Ik kan goed praten en kritische vragen stellen. Ik ben een kei in dingen uitzoeken door mijn werkervaring en houd graag het overzicht. Competenties die als inkoper heel belangrijk zijn." 

En toen begonnen zij bij Ons! 

Beide vonden de sfeer binnen onze organisatie ontzettend goed. Veel ruimte, lucht en een relaxte vibe. 
Het voelde al flexibel en dat is ook zo. Je kan de ruimte pakken die je nodig hebt. Bijvoorbeeld een uurtje paaldansen in de ochtend en dan in de avond een paar uurtjes werken. 

I&C heeft veel jonge mensen met potentie. De club van The New Crew maakt het ook nog gezelliger voor ze. Je wordt echt heel hecht door het intense inwerkprogramma. 

"We vinden de mensen ook wel open minded en heel erg geïnteresseerd." 

Nog meer pro’s?

Emma M vindt het heerlijk dat ze nu niet meer in de weekenden hoeft te werken. Zij werkte jaren in de horeca. Ook Emma K deed veel late diensten als journalist. Nu hebben ze meer regelmaat. 

 Emma en Emma volgen we het komende jaar tijdens hun opleidingstraject. Houd Onze socials dus vooral in de gaten als je meer van ze wilt weten!