Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

SSC ONS

Robert

Technisch Applicatiebeheerder

Robert is 53 jaar en woont in Zwolle. Hij is sinds februari 2023 Technisch Applicatie beheerder bij Ons. 
Robert heeft werktuigbouwkunde gestudeerd. Daarna heeft hij meerdere opleidingen gedaan zoals MSCE en CNA.  

‘Dit was mijn eerste aanraking met de ICT-wereld. ICT heeft grote raakvlakken met leiding- en elektriciteitswerk. Alle ICT-processen zijn niets anders dan lijntjes. Volg ze en kijk waar het fout gaat. Dit doen we ook in werktuigbouwkunde.’ 

Op die manier is hij ook in de TAB rol gerold. ‘Ik zag dit werk wel zitten! Ze zochten een digitale duizendpoot en met een technische achtergrond kun je ontzettend veel! 

 Als Technisch Applicatiebeheerder.... 
‘Ik vind het heel leuk om aan alle facetten van de ICT-afdeling mee te werken. Je kunt moet ook echt meedenken in deze baan. De ideeën die je hebt worden ook uitgevoerd als ze goed zijn. Het is niet alleen geprotocolleerd werken. Juist niet! 

Bij ons op de afdeling wordt tijd gemaakt om na te denken over processen. De technische inbreng die ik, of mijn collega’s hebben, wordt echt gewaardeerd. Je moet een digitale duizendpoot zijn om alle 100+ applicaties te beheren. Uiteraard hoef je deze niet allemaal te kennen. Met een analytisch vermogen en technisch inzicht kun je het werk goed leren. 

Verder is het belangrijk dat je blij wordt van nieuwe dingen. Je helpt Technisch Applicatiebeheerders van andere afdelingen en voert supportwerkzaamheden uit. 

 Een dag van 
Geen dag is te plannen. En al plan ik, dan loopt het altijd anders. We werken met ontzettend veel verschillende applicaties van 6 verschillende partners. Er komen altijd spoed klussen tussendoor. Je hebt veel contact met de partners en leveranciers. Dat maakt het werk ook zo leuk en afwisselend! 

Leukste project 

Het migratieproject van Westerveld was de meest uitdagende klus tot nu toe. We hebben 10 server migraties moeten doorvoeren naar Windows server 2019. Dit moest zo snel mogelijk gebeuren zonder complicaties. Tijdens dit soort projecten werken we nauw samen met de functioneel beheerders van de partner en leveranciers. 

Kansen en uitdagingen 
Het is belangrijk dat je als Technisch Applicatiebeheerder continu probeert bruggen te bouwen tussen de teams. Je moet connectie maken en een relatie opbouwen met je collega’s en de partners. Dit is een kans, maar ook een uitdaging binnen het ICT-team. Verder is er volop ruimte om je te specialiseren. We werken ook met interne coaches. Dit zijn collega's die jouw meenemen in onze werkzaamheden binnen ICT. Op deze manier word je echt goed begeleid in de eerste maanden.  

Waarom Ons? 
De sfeer op de afdeling is heel fijn. Ik vind het tot nu toe de leukste en drukste baan die ik heb gehad. We zijn altijd hard aan het werk, maar er is ook tijd om met elkaar te ouwehoeren en een praatje te maken. Omdat het druk is stellen we altijd prioriteiten. Samen doen we het werk en lossen we de problemen op.  

Ben jij de technisch Applicatie beheerder die we zoeken? 
Je hoeft echt niet alle applicaties te kennen, maar het is belangrijk dat je een digitale duizendpoot bent. Je moet bruggen kunnen bouwen binnen de verschillende facetten van de ICT en partners. Verder ben je initiatiefrijk en analytisch. 

Je leert het werk vooral door het te doen! Zo heb ik het ook geleerd. En ik kan volmondig zeggen dat ik op mijn plek zit. Met een goed en gezellig team!