Doorgaan naar content

Cookies ūüć™

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

SSC ONS
Beheerder Microsoft 365.

Ahmed

Trainee ICT

Afgelopen periode is Ahmed (44) gestart met zijn traineeship op de afdeling ICT.  
Voordat hij hiermee kon starten heeft hij eerst de basisopleiding ICT aan het Deltion College in Zwolle met veel succes afgerond. Via onze samenwerking met het UWV en Deltion Collega is hij met Ons in contact gekomen.  

Ahmed is HBO afgestudeerd in de richting van financi√ęn. Voordat hij begon aan zijn traineeship heeft hij 20 jaar op de finance afdeling gewerkt van een groot bedrijf.¬†¬†¬†¬†

‚ÄėTijdens de reorganisatie van mijn vorige werkgever heb ik gekozen om een andere weg in te slaan. Gedurende de coaching gesprekken kwam de ICT-sector het meest naar voren. Ik heb altijd interesse gehad voor dit vakgebied. Voor familie en vrienden ben ik de ICT-specialist dus de keuze is niet heel vreemd.‚Äô¬†

FAB, Functioneel applicatiebeheer 

Als Trainee werk je eerst 2 dagen per week op de ICT-servicedesk. Op deze manier weet ik welke problemen er spelen en hoe de organisatie in elkaar zit. Het FAB-team is erg druk met Microsoft 365. 
De dagelijkse tickets die we oplossen vari√ęren van eenzijdige problemen tot exchange problemen.¬†¬†

Competenties 

Als trainee en FAB collega bij de ICT-afdeling moet je sterk in je schoenen staan. Zelfredzaamheid is belangrijk in deze functie. De ICT afdeling is ontzettend druk. In het begin weet je eigenlijk nog niets van het werk en moet je continu collega’s vragen. Het is belangrijk dat je zelf initiatief toont en probeert tickets op te lossen. Verder is het belangrijk dat je oog hebt voor detail en kwaliteit levert boven kwantiteit. De vragen die binnenkomen zijn vaak complex. Het kost tijd om dit op te lossen.  Kwaliteit is erg belangrijk binnen Ons. 

Wij willen de beste kwaliteit leveren aan onze partners.¬†
Sfeer Ons 

De cultuur bij Ons is open en informeel. Binnen het FAB team is iedereen heel open en vriendelijk. Alle collega’s willen me graag helpen. We werken hard, maar er is ook ruimte om te praten en te lachen.  

Toekomst 

Op dit moment ben ik nog volop in mijn traineeship Ik leer elke dag nieuwe dingen. Ik moet binnen 7 maanden aan aantal deelcertificaten behalen om verder te kunnen.  Volgend jaar hoop ik meer routine in mijn werk te kunnen aanbrengen. Daarna wil ik me focussen op de Cloud omgeving en groeien binnen deze rol.  

En over 5 jaar? Ik hoop te kunnen groeien in een adviserende rol. Denken aan een Demand manager of service manager. Met mijn werkervaring vanuit het proces bij financi√ęn kan ik een goede bijdrage leveren aan dat team. Maar eerst wil ik dit werk goed kunnen uitvoeren en me focussen op de inhoud.¬†¬†