Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

SSC ONS
Alicia.

Alicia

Inkoopadviseur

Maak kennis met Alicia

Alicia (24) woont in Zwolle samen met haar vriend. Ze houdt van gezelligheid. Een drankje in de zon op het terras met vrienden of lekker eten met z'n allen. Vanuit huis uit is ze bekend in de overheid wereld. Haar moeder werkt bij Provincie Overijssel.  Tijdens haar studie is Alicia in contact gekomen met Ons. Ze heeft haar afstudeerstage afgerond op de afdeling Inkoop & contractmanagement (I&C). Daarna is ze gevraagd om als supportmedewerker op de afdeling I&C te werken.  

‘Vorige week mocht ik in een veegmachine rijden, wie kan dat nou zeggen als inkoper?’

‘Ik werk nu 1,5 jaar officieel bij Ons als junior inkoper. Als supportmedewerker mocht ik meekijken met verschillende aanbestedingstrajecten. Hierdoor kon ik een kijkje nemen in de keuken van inkoop. Dat was ontzettend leerzaam. Na een paar maanden kwam de functie tot junior inkoper vrij en deze heb ik met beide handen aangepakt.’, aldus Alicia. 

Het werk is ontzettend afwisselend. We doen veel aanbestedingstrajecten die echt heel leuk zijn. Van veegmachines, tot schaapkuddes, bushokjes en bouwgrondoptimalisatie. Dit maakt het werk ook zo ontzettend leuk. Vorige week zat ik nog in een veegmachine bij de gemeente en deze week hebben we de aanbesteding gestart van het eerste waterstof werkschip van Nederland! Dat is echt wel bijzonder! 

De werkdag van Alicia

Ik begin de dag altijd met een lekkere koffie uit de bonenautomaat. Even bijkletsen met de collega’s die er al zijn, voordat ik in overleg ga over het op weg helpen van Ons collega's met betrekking tot inkoop. 

Uiteraard moet de inkoopmailbox van de partners beantwoord worden en hebben we een teamoverleg. 
De projectgroep over de waterstofboot staat gepland om 11 uur. Vanmiddag ben ik aan het werk bij de gemeente Westerveld. Daar ben ik het aanspreekpunt als inkoopadviseur voor de gemeente. Fijn om ook een beeld te hebben van de mensen die bij gemeente Westerveld werken. Zo wordt de band die je met je partners hebt sterker. 

Ik begeleid allerlei aanbestedingstrajecten. We maken een strategie en stellen de offerte aanvraag op. De projecten zijn ontzettend afwisselend. Ik vind het vooral heel leuk als het project tastbaar is. Ik help ‘mijn’ stad Zwolle beter en mooier te maken. Zoals de bushokjes, vervoersdiensten en het aanleggen van fietspaden. 

Je leert bij iedere aanbesteding ook weer nieuwe mensen kennen. De diversiteit van de partners is groot en de projecten complex en divers. Een dag is nooit hetzelfde. Dat maakt het werken bij Ons superleuk voor mij. 

De volgende stap?

Ons biedt veel opleiding- en doorgroeimogelijkheden. Ik ben net begonnen met de opleiding inkoop & aanbesteden. In mijn functie kan ik doorgroeien tot medior en senior inkoper. Je krijgt steeds meer verantwoordelijkheid en de doorgroeimogelijkheden zijn goed!  

Waarom Ons? 

Het fijne van Ons als werkgever is dat we veel vrijheid hebben waar en wanneer we ons werk uitvoeren. Wil ik overdag paddelen in het zonnetje? Dan kan dat. Die uren maak ik dan in de avond. Dat is voor mij echt een fijne manier van werken. 

De sfeer is gewoon goed. Het is gemoedelijk, open en relaxed. Al mijn ideeën worden serieus opgepakt en er is veel vrijheid voor eigen inbreng. Daarnaast heb ik leuke collega’s en zijn de werkdagen op kantoor heel gezellig.  

 

Wil jij ook werken op de afdeling I&C? Bekijk onze vacatures en kom eens koffiedrinken!